Novasol

Ring oss på: 031-304 55 70
Mo - Fr 9:00 - 17:00

Donation till projektet i Albanien

Att ge kan vara den finaste gåvan av alla! Förra julen skänkte vi på NOVASOL pengar till vårt albanska välgörenhetsprojekt i stället för att ge gåvor till våra kollegor, partners och husrådgivare.  Sedan två år tillbaka har vi skänkt pengar till den kristna hjälporganisationen Christlicher Hilfsverein Wismar (CHW) för att de ska hjälpa albanska barn. Med hjälp av vårt finansiella stöd har CHW fått möjlighet att starta och driva en internatskola för ungefär 25 barn som bor i ett av Albaniens svårtillgängliga bergsområden. Jultid är en bra tid att tänka lite extra på de som har det svårt. Tre julkonserter hölls i Tyskland under förra året och då samlades pengar in till NOVASOL och CHW:s gemensamma projekt i Albanien. Dessutom hölls en liten utställning där de albanska barnens teckningar visades upp. Den finaste teckningen vann ett pris som Stefanie Wiener från Hamburgkontoret lämnade över till Wismar.
Leonard Berberi, vd för CHW:s partnerorganisation i Albanien tackade alla å barnens vägnar. Han berättade mer om vad organisationen gjort i Albanien: 2 251 julklappar har skänkts bort, 600 fattiga familjer har fått kläder och både bord och stolar har samlats in till internatskolan i Bishnica.
Frieder Weinhold, organisationens grundare, berättade mer om projektet och Stefanie Wiener hade det stora nöjet att lämna över en present till vinnaren av teckningstävlingen, Arbana Qyrku, och en donation i NOVASOLs namn.
Frieder Weinhold lovade att skicka fler videor senare för att vi ska kunna se det albanska projektets utveckling i vårt ”Video Magazine”.