Novasol

Ring oss på: 031-304 55 70
Mo - Fr 9:00 - 17:00

Festligheter i Hvar, Kroatien

Den tionde maj varje år vaknar den kroatiska ön Hvar till liv för att fira öns skyddshelgon, Prospero. Enligt tradition går lokalbefolkningen till kyrkan för att hedra Prospero och efteråt är det fest då de äter och dricker gott. Upplev den kroatiska kulturen, möt lokalbefolkningen och njut av det underbara vädret som nästan alltid följer firandet. Längs vägen sätts marknadsstånd upp där du kan finna lokala produkter så som torkad skinka och honung.
 
Det är inte bara under denna dag den pittoreska ön är värt ett besök. Hvar är ett underbart resmål året om. Hvar är Kroatiens soligaste ö och ligger söder om ön Brac i centrala Dalmatien. Hvar är berömd för sina stora lavendelfält och kulturella skatter som den vackra renässanskatedralen S:t Stefan. Det kristallklara vattnet gör Hvar även till ett badparadis. Det finns ingen flygplats på ön men man tar sig enkelt hit med färja från Split. Med ett semesterhus på Hvar kan hela familjen njuta av sol, bad och kultur.

Hos NOVASOL kan du hyra hus på Hvar och njuta av en skön och avkopplande semester. Du kan hyra hus direkt online eller genom vår kundservice. Med ett semesterhus får du möjligheten till en mer genuin upplevelse av resmålet. Vi har ett stort utbud av semesterhus i Kroatien men du kan även hyra semesterlägenhet hos oss. Varmt välkommen att boka någon av våra semesterbostäder och få en minnesvärd semester i Kroatien!