Novasol

Ring oss på: 031-304 55 70
Mo - Fr 9:00 - 17:00

Vår i Rom

Rom är en av Italiens mest besökta städer och har man någon gång varit där så förstår man varför. Man kan hyra lägenhet i Rom oavsett årstid, men att uppleva Rom på vårkanten är en upplevelse i sig. Då har blommorna slagit ut, men man slipper den obarmhärtiga sommarhettan.
Med ett semesterhus i Rom finns mycket att se och att göra. Som tur är, är Rom ganska kompakt. Det går att utforska stora delar till fots om man inte vill ta buss eller tunnelbana. Här i Rom finns många trånga gränder, mysiga stadsdelar som till exempel Trastevere och sköna parker.
På den västra sidan av floden Tibern ligger påvens hem, Vatikanstaten. Besök den storslagna Peterskyrkan, se Michelangelos mästerverk i Sixtinska kapellet och titta på castel Sant Angelo som spelade en viktig roll i Dan Browns bok Änglar och demoner.
Att hyra semesterbostad i Rom är som att resa bakåt i tiden. Se det imponerande Colosseum, njut av folklivet vid torget spanska trappan och upplev skönheten i Panteon. Vill du vara helt säker på att komma tillbaka ska du kasta ett mynt över axeln när du stannar till vid Fontana di Trevi. Men att plaska omkring i fontänen som Anita Ekberg i filmen La Dolce Vita, är inte tillåtet.
Bor du i ett semesterhus i Italien, blir maten och vinet en självklar del av Romvistelsen. Njut av knapergräddad pizza, färsk pasta med kryddig tomatsås och buffelmozzarella och den krämiga efterrätten Tiramisu.